Logo
2016-03-07


Nya generationens WP-lyftvagnar både snabbare och starkare

I ett samarbete med det danska, privatägda företaget Hovmand A/S erbjuder EdmoLift en helt ny generation av produkter inom segmentet Work Positioners. Work Positioners är kompakta och lättmanövrerade lyftvagnar som underlättar lyft och godstransporter inom de flesta branscher.

Nya generationens Work Positioners

Den nya WP-serien är både kraftfullare och har snabbare lyfthastigheter än de gamla modellerna.

– Vårt nya program är både starkare och bredare vilket ger oss stor potential att fortsätta växa inom detta segment, säger Erik Svanberg, chef för B2B-gruppen på EdmoLift.


De nya WP-lyftarna är mer lättmanövrerade än tidigare och ger en mycket god ergonomi för användaren. Maxvikten på lasten som kan manövreras har dessutom höjts från 250 kg till 300 kg.
– Användningsområdet är väldigt varierat men allt från kontor, storkök och industrier använder sig av den här typen av lyftvagnar.

Den nya WP-serien är lanserad på vår svenska och engelska webbsida, inom några veckor kommer den även att lanseras på våra övriga webbsidor.

– Redan nu har vi ett flertal nya demonstrationsfilmer utlagda på vår webbsida där man kan se WP-lyftarnas olika verktyg i funktion och exempel på hur de kan användas, säger Hans Skoog, designer och webbutvecklare på EdmoLift.

Samarbetet med Hovmand, som inleddes hösten 2014, är dynamiskt.

– Vi är båda privatägda bolag, Hovmand har ett unikt sortiment och vi har en stark marknadsposition med upptrampade säljkanaler och återförsäljare i många länder. Båda är dessutom marknadsledande inom olika segment och tillsammans är vi oerhört kundinriktade och ser hela tiden till att ta fram lösningar som svarar upp till de behov som finns och hela tiden förändras, säger Erik Svanberg.
De nya WP-lyftarna har en lyfthastighet som är den snabbaste på marknaden: upp till 270 mm i sekunden.

Unikt för den här typen av produkter är även deras lastcentrum på 400 mm.

En annan stor fördel är att flera av modellerna kan flatpackas som ett IKEA-paket.
– Att kunna skicka platta paket till exempelvis USA och Australien är någonting som både vi och kunderna uppskattar. Vi får in många fler produkter i varje container jämfört med tidigare vilket är mer klimatsmart och kostnadseffektivare, säger Erik Svanberg.

Läs mer om Work Postitioners >

Följ oss på facebookFölj oss på YouTube