Logo
2010-06-21


Utbytesprogram EdmoLift och Safetech

2007 startade EdmoLift och Safetech från Australien ett utbytesprogram för unga ingenjörer. Syftet med utbytet är att ge ingenjörerna en extraordinär möjlighet till personlig utveckling samt nya perspektiv med att arbeta i en ny miljö i en annan del av världen med olika sätt att producera och med olika resurser tillgängliga. 2007 åkte ingenjören Rickard Järnankar från EdmoLift till Australien och nu har vi det stora nöjet att ha Adrian Densley, en ung ambitiös ingenjör från Safetech hos oss på EdmoLift.

Adrian Densley Safetech - EdmoLift
Adrian Densley, 27år Ingenjör på Safetech Australien

Vad har du för arbetsuppgifter på edmolift?
Min nuvarande uppgift är att utveckla ett verktyg som genererar tillbehör för lyftbord t.ex. grindar och skyddsräcken.

Vad tror du att du kan tillföra verksamheten?
Jag tror att min infallsvinkel mot olika konstruktioner skapar ett funktionellt och innovativt resultat samtidigt som jag får ut så mycket som möjligt av resurserna som är tillgängliga.

Vad hoppas du få ut av din tid på edmolift?
För mig är det en otrolig upplevelse att arbeta i ett annat land där jag även får uppleva saker som inte vore möjligt i mitt vanliga liv i Australien som t.ex. att bo i en stad där det finns snö på vintern. Med EdmoLifts resurser exponeras jag för tillverknings-processen på ett sätt som inte är möjligt på Safetech och jag hoppas att jag kan överföra mina nya kunskaper till mitt arbete i Australien.

Hur länge ska du stanna på edmolift?
Jag kommer att stanna hos EdmoLift i 7 månader, mellan mars och oktober.

Vad ser du för skillnader mellan EdmoLift och Safetech?
Från en ingenjörs perspektiv ger resurserna som EdmoLift har vid sina fingertoppar mig en möjlighet att anta en annan designfilosofi. Safetech’s sortiment omfattar lyftbord samt ett mer varierat utbud som t.ex. paketeringsutrustning för gods, varuhissar och lyftkranar för arbetsstationer.

Vad tycker du om edmolift som företag?
EdmoLift blickar in i framtiden med öppna ögon och arbetar konstant med att föra utvecklingen framåt. Detta framgår av deras nuvarande expansionsplaner och även sättet att ta till sig ny tillverkningsteknik som robotsvetsning, laserskärning och bockning. Företaget letar ständigt efter förbättringar vilket passar mig perfekt efter som det är samma filosofi jag arbetar efter, alltid ligga i front och fortsätta sträva framåt efter nya möjligheter.

Vad är det bästa med edmolift?
EdmoLift har riktigt bra resurser och en jättebra arbetsmiljö, inte helt olik den jag har hemma. Det är även roligt att få arbeta med Rickard igen då jag även arbetade med honom när han var i Australien.

Vad tycker du om Sverige?
Sverige har varit underbart än så länge och är inte helt olikt Australien förutom klimatet. Det här är även första gången jag bor på en plats där det finns snö, vilket är en trevlig erfarenhet.

Vad gör du när du inte arbetar?
Jag älskar att ta en cykeltur med min mountain bike, träffa nya människor och uppleva de lokala sederna.

Följ oss på facebookFölj oss på YouTube